Зошто бавно возење велосипед?


Бавното велосипедско движење
го слави велосипедот и возењето велосипед.

Возењето велосипед како прекрасен начин да се движите наоколу.

Дознајте за минати и идни планови на кружокот,
како и настани поврзани со нас, тука:

May 25, 2017

Вело кружочка дружба „Дојран“ од Грчката страна

   
April 26, 2017

Најава за дружба „Дојран“ (од грчката страна)

  Ви ја најавуваме Мајската вело дружба која што ќе се одржи на 14ти мај (недела). Ќе вртиме покрај Дојранското езерото од грчката страна каде што […]
February 13, 2017

Вело кружочка дружба „Кино Манаки“

Овој февруарски снежен месец, поради енормната загаденост, Кружокот вртеше до село Бардовци каде што го посети локалитетот ‘‘Хавзипашини конаци’’. Станува збор за три оградени дворови (машки, женски […]
February 8, 2017

Езеро Треска | Сарај | 2017

February 8, 2017

Втор роденден | ВКММ

Концепт и програма на кружокот


• Организирани велосипедски дружења со образовно-културен каракатер
• Прифатен принципот на Бавно велосипедско движење.
• Еднаш во месецот велосипедско дружење, 12 велосипедски дружења во годината.
• Минимум стандарди за организирано велосипедско дружење
o нај можно безбедна патека;
o назначени волонтери како водичи, сервисер за велосипеди и лице за прва помош;
o до 50 км во ден;
o лесна патека, за која не треба техничко знаење;
o одредени места за одмор, пауза и ужинка;
o однапред подготвена информација;
o датумот договорен однапред;
o предвидено време за фотографирање и место за групна фотографија

План на активности за 2017 година

22 јануари, недела --- велосипедска дружба --- Скупи
12 февруари, недела --- велосипедска дружба --- Катланово
12 март, недела --- велосипедска дружба --- Виа Егнација
9 април, недела --- викенд велосипедска дружба --- Куклици
14 мај, недела --- велосипедска дружба --- Дојран
11 јуни, недела --- велосипедска дружба --- Преспа
9 јули, недела --- велосипедска дружба --- Тресонче
крај на август, 3 дена --- велосипедска авантура --- Скопје - Грција
крај на август, 7 дена --- велосипедски камп --- Грција
крај на август, 3 дена --- велосипедска авантура --- Грција - Скопје
17 септември, недела --- велосипедска дружба --- Прилепско
8 октомври, недела --- велосипедска дружба --- Гиновци
12 ноември, недела --- велосипедска дружба --- Џепчиште
10 декември, недела --- велосипедска дружба --- Драчево